Cursusaanbod

Rapporten, notitities, verslagen, richtlijnen, handreikingen, persberichten, brochures, enzovoort, enzovoort: veel, heel veel geschreven woorden. Lang niet altijd leidt die papieren taal tot het gewenste resultaat. Hoe kun je zo schrijven dat je daar wel je doel mee bereikt? Hoe maak je van een vel papier een hefboom? Of een brug? De cursus Resultaatgericht Schrijven leert je om geschreven taal effectief, efficiŽnt en doelgericht in te zetten.

lees meer


De workshop Effectief Schrijven biedt een kennismaking met technieken om doelgerichte en effectieve teksten te produceren.

lees meer


Workshop De kansen van knelpunten. Knelpunten bieden de grootste kans op groei. Want wanneer uw organisatie adequate antwoorden op die knelpunten vindt, stijgt ze boven zichzelf uit. Wat zijn constructieve manieren om zulke antwoorden te vinden?

lees meerWorkshop een gecompliceerde boodschap brengen. Voor mensen die als representant van een instelling of gedachtengoed met een groep communiceren en hun boodschap optimaal willen overbrengen. Bijvoorbeeld om:

  • een nieuw beleid uit te dragen voor een doelgroep;
  • te communiceren met een besturend orgaan;
  • temidden van meerdere partijen met verschillende belangen de eigen identiteit helder en overtuigend neer te zetten.
lees meer