Resultaatgericht Schrijven

Rapporten, notitities, verslagen, richtlijnen, handreikingen, persberichten, brochures, enzovoort, enzovoort: veel, heel veel geschreven woorden. Lang niet altijd leidt die papieren taal tot het gewenste resultaat. Hoe kun je zo schrijven dat je daar wel je doel mee bereikt? Hoe maak je van een vel papier een hefboom? Of een brug? De cursus Resultaatgericht Schrijven leert je om geschreven taal effectief, efficiŽnt en doelgericht in te zetten.  

 

 

 
Voor wie?  

  • managers en leidinggevenden in alle sectoren;
  • beleidsmedewerkers;
  • kwaliteitsmedewerkers;  
  • andere geÔnteresseerden.  
 
In de cursus worden onder meer de volgende technieken behandeld:  
 
Helikoptervisie  
Door de situatie van een afstand te analyseren, ontwikkel je inzicht in de beoogde werking van jouw geschreven document. Vervolgens benoem je aan welke eigenschappen het document moet voldoen, en wat dat betekent voor de opzet en inhoud van de tekst.  
 
Vijf vuistregels  
Inzicht in de sterke en zwakke kanten van jouw schrijfstijl. Op basis daarvan: het benoemen van vijf vuistregels in schrijfstijl om je eigen valkuilen te vermijden.  
 
Check, check, check
 
Je hebt een tekst geschreven. Hoe kan je nagaan of die tekst inderdaad effectief is? Methoden om je eigen werk te toetsen.  
 
Hoe, waar en wanneer?  
De cursus Resultaatgericht Schrijven wordt op aanvraag gegeven, als workshop of in een reeks van vijf sessies. Maximaal vijf deelnemers per cursus.  
Duur sessies: 2 uur per bijeenkomst, gevolgd door huiswerkopdrachten. Locatie: in overleg te bepalen, waarbij na de eerste sessie ook via e-mail uitwisseling gewerkt kan worden.  
 
Dezelfde materie komt minder diepgaand aan bod in de workshop effectief schrijven.  
 
Kostenmmmmm cursus van vijf sessies Ä1250  
Informatiemmm cursusschrijven@solavirtute.nl