Eyes of the Street

Eyes of the Street voorbeeldpagina's
 

Eyes of the Street (Utrecht, 2003) Het succes van het fotoproject voor daklozen ' Eyes of the Street' leidde tot de publicatie van het gelijknamige boek. De hiervoor geselecteerde foto's werden becommentarieerd door hun makers. Op basis van dit commentaar schreef Sola Virtute teksten bij de beelden. Ook alle andere teksten, van voorwoord tot achterflap, werden door Sola Virtute geproduceerd.

 
 
tekst achterflap
Eyes of the Street  
 
Een gouden inval: wegwerpcamera’s voor iedere dakloze & vijf gratis straatkranten voor een vol rolletje.  
 
Zo simpel was het. Zo simpel dat het werkte en de volle rolletjes stroomden binnen. Op zich al een prettige verrassing – maar waar we echt niet op hadden gerekend, was de authenticiteit van het ingeleverde werk. De originele beelden, de kleurrijke commentaren, de hoogst persoonlijke invalshoeken.  
 
‘ De geest moet waaien’ zei Johnny van Doorn. Hij heeft gelijk. Alleen door regelmatig een flinke bries door je gedachten te laten gaan, blijven je denkbeelden fris. De foto’s van Eyes of the Street werkten als een frisse wind door onze hoofden.  
Wellicht is het gelijknamige boek, waarin een selectie van de foto’s is geplaatst, ook een verkoelende luchtstroom door uw brein. Laat u verrassen door de zienswijzen van de fotografen van Eyes of the Street.  
 
Eyes of the Street, concept: Frank Dries, tekst: Beer Liedmeier, ontwerp: Frank Pekaar, druk: Hoonte Bosch & Keuning, Utrecht. ISBN: 90-9017044-8